Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

 2016

MORVEN INTERPRETIVE CENTER
Princeton, New Jersey
 

Construction Documents Completed

The landscape for the Morven Interpretive Center addresses the area directly around the new building, with lower and upper level entry points, providing an opportunity for a stepped garden featuring an interpretation of the historic grotto and placement of a Fingal sculpture that each relate to the Stockton family landscape history. Beyond the new center the historic garden is being restored to the early 20th century character and details while a realignment of the parking lot provides space for a vegetable garden and small orchard area, as documented on the site. Morven is a National Historic Landmark, a significant site in the history of New Jersey and the house of Declaration signer Robert Stockton. 

In collaboration with GWWO, project lead. 

Morven Garden view 1927, courtesy Morven

 

View in Morven garden, courtesy Morven

Garden section

Morven colonial garden axis, courtesy Morven